Menu okolicznościowe

z kolacją

Toast

szampan na powitanie*

Jedna zupa do wyboru

Rosół z makaronem
Krem z pomidorów z grzankami
Krem z białych warzyw z grzankami
Krem brokułowy z grzankami

Mięsa serwowane na paterach

2,5 porcji na osobę (do wyboru 4 rodzaje)
Kotlet de'volaile z masłem
Roladka drobiowa ze szpinakiem w sosie śmietanowym
Rolada drobiowa ze szpinakiem w cieście francuskim
Zraz wieprzowy w sosie własnym
Pieczeń z karkówki ze śliwką
Pieczeń z karkówki w sosie
Potrawka z kurczaka
Panierowana roladka drobiowa z suszonymi pomidorami i serem
Rogal schabowy z pieczarkami
Kotlet schabowy z cebulką

Dodatki

2 porcje na osobę (3 rodzaje do wyboru)
Ziemniaki z koperkiem
Ziemniaki zapiekane
Kluski śląskie
Frytki
Kulki ziemniaczane

Surówki/Sałatki

3 rodzaje do wyboru
Buraczki
Surówka z kapusty czerwonej
Warzywa gotowane (brokuł, kalafior, marchewka)
Kapusta czerwona gotowana
Surówka z białej kapusty
Surówka z kapusty pekińskiej
Marchewka z groszkiem

Bufet kawowy

Dostępny przez cały czas trwania uroczystości
Kawa (mleko, cukier)
Herbata – czarna, zielona, owocowa (cukier, cytryna)

Ciasta

1,5 porcji na osobę do wyboru (3 rodzaje)
Sernik, jabłecznik, biszkopt z galaretką, ciasto czekoladowe, WZ, fale dunaju, pleśniak i inne
(cena może się różnić w zależności od wyboru ciast)

Zimne zakąski

2,5 porcji na osobę (max. 5 rodzajów), pieczywo, masło
Tatar wołowy
Karkówka z chrzanem i żurawiną
Tortille z kurczakiem i warzywami lub z samymi warzywami
Pstrąg w galarecie
Ryba po grecku
Schab w galarecie
Galaretki drobiowe
Sałatka gyros
Sałatka francuska lub sałatka grecka
Klasyczna sałatka jarzynowa
Sałatka jarzynowa zawinięta w szynkę
Klopsiki w zalewie octowej
Łosoś zawijany z twarożkiem
Szparagi w szynce

Dania na ciepło do kolacji

Barszcz czerwony z pasztecikiem
Bouef strogonow z bagietką
Żurek staropolski z jajkiem
Flaki wołowe
Zupa węgierska na ostro
Bigos staropolski
Kiełbasa biała parzona z chrzanem i musztardą

Dodatkowo polecamy

w cenie 17 zł/os:
Deser lodowy z owocami, bitą śmietaną i polewą czekoladową
18 zł/os
Panna cotta w polewie truskawkowej
18 zł/os
Mus brzoskwiniowy z bitą śmietaną
18 zł/os

Napoje

Napoje zimne: soki owocowe, woda z cytryną
27 zł/os (bez ograniczeń)
Soki owocowe, napoje gazowane (coca-cola, fanta, sprite)
30 zł/os (bez ograniczeń)
Przy wniesieniu napojów własnych – opłata *
10 zł/os
* (obsługa zajmuje się przyniesionymi napojami, soki przelewamy do dzbanków/karafek, lód nie jest wliczony w cenę)

Cena podstawowa

210 zł brutto za osobę

(VAT 8%)
Alkohol i dodatki
  • Alkohol można przynieść do restauracji własny – nie pobieramy osobnej opłaty korkowej – wliczona jest ona w cenę napojów/wody z cytryną.
  • W powyższą cenę nie jest wliczony alkohol, tort okolicznościowy, owoce (patera owoców dodatkowo płatna – 70 zł).
  • * Szampan na powitanie nie jest wliczony w cenę uroczystości.
Cena zwiera
  • Indywidualną aranżację kolorystyczną obrusów, serwetek oraz świeczek.
  • Sprzęt grający do Państwa dyspozycji.
Menu do pobrania
Czas trwania uroczystości
Przewidywany czas trwania uroczystości ok. 7 godzin.
Dni świąteczne

Do uroczystości, które odbywają się w dni świąteczne (Boże Narodzenie, Wielkanoc i inne.) doliczane jest 10% ceny wyjściowej.

Rezerwacja i zadatek
  • Przy rezerwacji terminu na uroczystość obowiązuje opłata w kwocie 400 zł.
  • Wpłaty zadatków na uroczystości prosimy dokonywać na poniższy nr konta:

ING Bank Śląski

84 1050 1764 1000 0090 8362 7951
Tytuł: imię i nazwisko osoby zamawiającej, data uroczystości (w formacie: np. 1.06.2023r.)

Kontakt

Telefon: 669 050 618