Strona główna | Sklep | Oferta | Organizacja urodzin – przykładowe menu

Oferta

Organizacja urodzin

W ramach działań naszej restauracji zajmujemy się także organizacją różnego rodzaju imprez okolicznościowych, w tym urodzin. Doskonale zdajemy sobie sprawę, że dla każdego z nas ten dzień jest najbardziej wyjątkowym w ciągu całego roku, dlatego dokładamy wszelkich starań, aby spełnić wszystkie oczekiwania naszych klientów zarówno pod względem samych potraw, jak i dekoracji sali oraz jej obsługi.

Organizacja urodzin w restauracji Tobiasz w Bydgoszczy

W zależności od wielkości przyjęcia oraz ilości zaproszonych gości, oferujemy Państwu do wyboru dużą salę imprezową dostosowaną zarówno do spędzenia czasu przy stole, jak i zabawy na parkiecie lub kameralną przestrzeń dla rodziny w sam raz na 1. urodziny maluszka.

W ramach organizacji przyjęć okolicznościowych zajmujemy się także wykonywaniem wszelkiego rodzaju dekoracji, w których skład wchodzi aranżacja kolorystyczna stołów: obrusów, serwetek oraz świeczek. Zapraszamy do zakładki Galeria – tam znajdą Państwo zdjęcia każdej z sali oraz dekoracji, jakie wykonaliśmy w związku z realizacją przez naszą restauracje imprez okolicznościowych.

Niezależnie od tego, czy organizowanym przyjęciem będzie roczek, imieniny, czy 18. urodziny, gwarantujemy pyszne posiłki tradycyjnej, polskiej kuchni, które są znane i lubiane przez wszystkich naszych gości. Szczegółowe menu mogą dobrać Państwo samodzielnie spośród różnych rodzajów zup, dań mięsnych, dodatków, sałatek, zimnych przekąsek czy deserów. Bufet kawowy dostępny jest przez cały czas trwania przyjęcia, a w nim goście mają do wyboru pyszną kawę lub aromatyczną herbatę. Poza standardowym menu, mogą także Państwo zamówić w naszej restauracji tort okolicznościowy oraz alkohol.

Aby dowiedzieć się więcej na temat szczegółów naszego menu oraz aranżacji sali w związku z organizacją urodzin zachęcamy do kontaktu z naszymi pracownikami. Podczas rozmowy dopasujemy salę do ilości gości oraz przedstawimy pełną propozycję dań, pośród których wybiorą Państwo potrawy dostosowane do rodzaju imprezy oraz gustów swoich gości.

Przykładowe menu okolicznościowe:

Menu okolicznościowe – z kolacją

Toast:

szampan na powitanie   *

Jedna zupa do wyboru:

  • Rosół z makaronem
  • Krem z pomidorów z grzankami
  • Krem z białych warzyw z grzankami
  • Krem brokułowy z lanymi kluskami

Mięsa serwowane na paterach 2,5 porcji na osobę ( do wyboru 4 rodzaje):

  • Kotlet de’volaile z masłem
  • Roladka drobiowa ze szpinakiem w sosie śmietanowym
  • Rolada drobiowa ze szpinakiem w cieście francuskim
  • Zraz wieprzowy w sosie własnym
  • Pieczeń z karkówki ze śliwką
  • Pieczeń z karkówki w sosie
  • Pieczeń z karkówki z nutą pomarańczy
  • Panierowana roladka drobiowa z suszonymi pomidorami i serem
  • Rogal schabowy z pieczarkami

Dodatki 2 porcje na osobę (3 rodzaje do wyboru):

  • Ziemniaki z koperkiem
  • Ziemniaki zapiekane
  • Kluski śląskie
  • Frytki
  • Kulki ziemniaczane

Surówki/sałatki ( 3 rodzaje do wyboru):

  • Buraczki
  • Surówka z kapusty czerwonej
  • Warzywa gotowane (brokuł, kalafior, marchewka)
  • Kapusta czerwona gotowana
  • Surówka z białej kapusty
  • Surówka z kapusty pekińskiej
  • Marchewka z groszkiem

Bufet kawowy dostępny przez cały czas trwania uroczystości :

  • Kawa (mleko, cukier)
  • Herbata – czarna, zielona, owocowa (cukier,cytryna)

Ciasto 1,5 porcji na osobę do wyboru ( 3 rodzaje):

  • Sernik, jabłecznik, biszkopt z galaretką, ciasto czekoladowe, WZ, fale dunaju, pleśniak i inne.

(cena może się różnić w zależności od wyboru ciast)

Zimne zakąski – 2,5 porcji na osobę ( max. 5 rodzajów):

  • Tatar wołowy
  • Karkówka z chrzanem i żurawiną
  • Pstrąg w galarecie
  • Ryba po grecku
  • Schab w galarecie
  • Galaretki drobiowe
  • Sałatka gyros
  • Sałatka francuska lub  sałatka grecka
  • Klasyczna sałatka jarzynowa
  • Sałatka jarzynowa zawinięta w szynkę
  • Klopsiki w zalewie octowej
  • Łosoś zawijany z twarożkiem
  • Szparagi w szynce

Pieczywo, masło

Dania na ciepło do kolacji :

  • Barszcz czerwony z pasztecikiem
  • Bouef strogonow z bagietką
  • Żurek staropolski z jajkiem
  • Flaki wołowe
  • Zupa węgierska na ostro
  • Bigos staropolski
  • Kiełbasa biała parzona z chrzanem i musztardą

Cena za osobę – 160 zł brutto (VAT 8%)

DODATKOWO POLECAMY (w cenie 17 zł/os) :

  • Deser lodowy z owocami, bitą śmietaną i polewą czekoladową
  • Panna cotta w polewie truskawkowe
  • Mus brzoskwiniowy z bitą śmietaną

Napoje zimne: soki owocowe, woda z cytryną – dodatkowo 25 zł/ osoba ( bez ograniczeń)

Soki owocowe, napoje gazowane (coca-cola, fanta, sprite) – dodatkowo 30 zł/ osoba (bez ograniczeń)

Przy wniesieniu napoi własnych – opłata 10 zł/ osoba – woda z cytryną w cenie bez ograniczeń  

* ( obsługa zajmuje się przyniesionymi napojami, soki przelewamy do dzbanków/ karafek, lód nie jest wliczony w cenę ).

Alkohol można przynieść do restauracji własny – nie pobieramy osobnej opłaty korkowej – wliczona jest ona w cenę napoi / wody z cytryną.

W powyższą cenę nie jest wliczony alkohol, tort okolicznościowy, owoce ( patera owoców  dodatkowo płatna-  55 zł )

* Szampan na powitanie nie jest wliczony w cenę uroczystości.

Cena zawiera:

  • Indywidualną aranżację kolorystyczną obrusów, serwetek oraz świeczek.
  • Sprzęt grający do Państwa dyspozycji.

Przewidywany czas trwania uroczystości ok. 7 godzin. 

Do uroczystości, które odbywają się w dni świąteczne (Boże Narodzenie, Wielkanoc i inne.)  doliczane jest 10 – 15% ceny wyjściowej.

W przypadku chęci zarezerwowania terminu i informacji o jego dostępności  prosimy o kontakt pod numerem telefonu: 669 050 618 lub mailowo biuro@restauracja-tobiasz.pl

Menu do pobrania pdf ⇒ 

* Przy rezerwacji terminu na uroczystość obowiązuje opłata w kwocie 500 zł.

* Wpłaty zadatków na uroczystości prosimy dokonywać na poniższy nr konta: 

SGB Bank

72 1610 1234 2000 7401 4619 0027

Tytuł: imię i nazwisko osoby zamawiającej, data uroczystości ( w formacie: np. 1.06.2023r. )