Menu chrzciny, roczek – z kolacją
Jedna zupa do wyboru:
- Rosół z makaronem
- Krem z pomidorów z grzankami
- Krem z białych warzyw z grzankami
- Krem brokułowy z lanymi kluskami
Mięsa serwowane na paterach 2,5 porcji na osobę ( do wyboru 3-4 rodzaje):
- Kotlet de’volaile z masłem
- Roladka drobiowa ze szpinakiem w sosie śmietanowym
- Rolada drobiowa ze szpinakiem w cieście francuskim
- Zraz wieprzowy w sosie własnym
- Potrawka z kurczaka
- Pieczeń z karkówki ze śliwką
- Pieczeń z karkówki w sosie
- Rogal schabowy z pieczarkami
- Kotlet schabowy z cebulką
- Panierowana roladka drobiowa z suszonymi pomidorami i serem
Dodatki 2 porcje na osobę (3 rodzaje do wyboru):
- Ziemniaki z koperkiem
- Ziemniaki zapiekane
- Kluski śląskie
- Frytki, kulki ziemniaczane
Surówki/sałatki ( 3 rodzaje do wyboru):
- Buraczki
- Surówka z czerwonej kapusty
- Warzywa gotowane (brokuł, kalafior, marchewka)
- Kapusta czerwona gotowana
- Surówka z białej kapusty
- Surówka z kapusty pekińskiej
- Marchewka z groszkiem
Bufet kawowy dostępny przez cały czas trwania uroczystości :
- Kawa (mleko, cukier)
- Herbata – (cukier,cytryna)
Ciasto 1,5 porcje na osobę do wyboru:
- Sernik, jabłecznik, biszkopt z galaretką, ciasto czekoladowe, WZ, fale dunaju, pleśniak i inne. *( cena może się różnić w zależności od wyboru ciast)
Dodatkowo polecamy DESER ( w cenie 18 zł/ os) lub zamiennie z ciastem:
- Deser lodowy z owocami, bitą śmietaną i polewą czekoladową
- Panna cotta w polewie truskawkowej
- Mus brzoskwiniowy z bitą śmietaną
Zimne zakąski – 2 porcje na osobę ( max. 5 rodzajów):
- Tatar wołowy
- Karkówka z chrzanem i żurawiną
- Ryba po grecku
- Schab w galarecie
- Sałatka gyros
- Sałatka francuska
- Sałatka grecka
- Klasyczna sałatka jarzynowa
- Łosoś zawijany z twarożkiem
- Szparagi w szynce
Pieczywo, masło
Cena za osobę – 175 zł brutto (VAT 8%) ( woda z cytryną wliczona w cenę)
Napoje zimne: soki owocowe (jabłko, pomarańcz), woda z cytryną – 10 zł/ osoba
DODATKOWO POLECAMY (w cenie 18 zł/os) :
Dania na ciepło do kolacji :
- Barszcz czerwony z pasztecikiem
- Bouef strogonow z bagietką
- Żurek staropolski z jajkiem
- Flaki wołowe
- Zupa węgierska na ostro
- Bigos staropolski
- Kiełbasa biała parzona z chrzanem i musztardą
W powyższą cenę nie jest wliczony alkohol, tort okolicznościowy, owoce ( patera owoców – 65 zł )
Cena zawiera:
- Indywidualną aranżację kolorystyczną obrusów, serwetek oraz świeczek.
- Sprzęt grający do Państwa dyspozycji.
Przewidywany czas trwania uroczystości 5/6 godzin.
* przy omawianiu menu mogą obowiązywać dodatkowe opłaty w zależności od wyboru dań, aranżacji itp.
Do uroczystości, które odbywają się w dni świąteczne ,doliczane jest 10 – 15% ceny wyjściowej.
Godzina rozpoczęcia uroczystości jest ustalana przy rezerwacji terminu według Państwa oczekiwań.
- W momencie rezerwacji wskazanego terminu obowiązuje opłata na poczet uroczystości w kwocie minimum 400 zł.
Opłata jest formą zadatku i nie podlega zwrotowi w sytuacji rezygnacji lub zmiany terminu uroczystości z przyczyn niezależnych od restauracji.