Menu okolicznościowe

z daniem głównym na talerzu

Jedna zupa do wyboru

Rosół z makaronem
Krem z pomidorów z grzankami
Krem z białych warzyw z grzankami
Krem brokułowy z grzankami

Danie główne do wyboru

Zraz wieprzowy podawany z kluskami śląskimi w towarzystwie czerwonej kapusty
Polędwiczka wieprzowa w sosie grzybowym z dodatkiem fasolki podawana z puree ziemniaczanym
Kotlet schabowy z cebulką lub devolaj z masłem podany z puree ziemniaczanym i surówką
Karkówka pieczona ze śliwką w sosie własnym podana z puree ziemniaczanym i surówką
Filet z białej ryby w sosie serowym podany z puree ziemniaczanym w towarzystwie gotowanych warzyw
Plastry pieczonego schabu w sosie własnym podawane z kaszą pęczak i surówką

Bufet kawowy

Dostępny przez cały czas trwania uroczystości
Kawa (mleko, cukier)
Herbata – czarna, zielona, owocowa (cukier, cytryna)

Deser

1 do wyboru
Sernik z truskawką i miętą
Szarlotka z gałką lodu i polewą
Deser lodowy z bitą śmietaną, owocami i polewą

Zimne zakąski

2,0 porcji na osobę (max. 4 rodzaje), pieczywo, masło
Tatar wołowy
Karkówka z chrzanem i żurawiną
Sałatka jarzynowa zawinięta w szynkę
Łosoś w galarecie
Schab w galarecie
Sałatka gyros
Łosoś zawijany z twarożkiem
Sałatka gyros

Napoje

Napoje zimne: soki owocowe niegazowane (pomarańczowy, jabłkowy) i woda z cytryną
15 zł/os (bez ograniczeń)
Przy wniesieniu napoi własnych – opłata
5 zł/os
W powyższą cenę nie jest wliczony alkohol.

Cena podstawowa

125 zł brutto za osobę

(VAT 8%)
Cena zawiera
  • Sprzęt grający do Państwa dyspozycji.
Czas trwania uroczystości
  • 5/6 godzin
Rezerwacja i zadatek
  • Przy rezerwacji terminu na uroczystość obowiązuje opłata w kwocie 300 zł.

ING Bank Śląski

84 1050 1764 1000 0090 8362 7951
Tytuł: imię i nazwisko osoby zamawiającej, data uroczystości (w formacie: np. 1.06.2025r.)

Kontakt

Telefon: 669 050 618