Menu okolicznościowe - z kolacją
Toast:
szampan na powitanie *
Jedna zupa do wyboru:
- Rosół z makaronem
- Krem z pomidorów z grzankami
- Krem z białych warzyw z grzankami
- Krem brokułowy z lanymi kluskami
Mięsa serwowane na paterach 2,5 porcji na osobę ( do wyboru 4 rodzaje):
- Kotlet de’volaile z masłem
- Roladka drobiowa ze szpinakiem w sosie śmietanowym
- Rolada drobiowa ze szpinakiem w cieście francuskim
- Zraz wieprzowy w sosie własnym
- Pieczeń z karkówki ze śliwką
- Pieczeń z karkówki w sosie
- Potrawka z kurczaka
- Panierowana roladka drobiowa z suszonymi pomidorami i serem
- Rogal schabowy z pieczarkami
- Kotlet schabowy z cebulką
Dodatki 2 porcje na osobę (3 rodzaje do wyboru):
- Ziemniaki z koperkiem
- Ziemniaki zapiekane
- Kluski śląskie
- Frytki
- Kulki ziemniaczane
Surówki/sałatki ( 3 rodzaje do wyboru):
- Buraczki
- Surówka z kapusty czerwonej
- Warzywa gotowane (brokuł, kalafior, marchewka)
- Kapusta czerwona gotowana
- Surówka z białej kapusty
- Surówka z kapusty pekińskiej
- Marchewka z groszkiem
Bufet kawowy dostępny przez cały czas trwania uroczystości :
- Kawa (mleko, cukier)
- Herbata – czarna, zielona, owocowa (cukier,cytryna)
Ciasto 1,5 porcji na osobę do wyboru ( 3 rodzaje):
- Sernik, jabłecznik, biszkopt z galaretką, ciasto czekoladowe, WZ, fale dunaju, pleśniak i inne. (cena może się różnić w zależności od wyboru ciast)
Zimne zakąski – 2,5 porcji na osobę ( max. 5 rodzajów):
- Tatar wołowy
- Karkówka z chrzanem i żurawiną
- Tortille z kurczakiem i warzywami lub z samymi warzywami
- Pstrąg w galarecie
- Ryba po grecku
- Schab w galarecie
- Galaretki drobiowe
- Sałatka gyros
- Sałatka francuska lub sałatka grecka
- Klasyczna sałatka jarzynowa
- Sałatka jarzynowa zawinięta w szynkę
- Klopsiki w zalewie octowej
- Łosoś zawijany z twarożkiem
- Szparagi w szynce
Pieczywo, masło
Dania na ciepło do kolacji :
- Barszcz czerwony z pasztecikiem
- Bouef strogonow z bagietką
- Żurek staropolski z jajkiem
- Flaki wołowe
- Zupa węgierska na ostro
- Bigos staropolski
- Kiełbasa biała parzona z chrzanem i musztardą
Cena za osobę – 150 zł brutto (VAT 8%)
DODATKOWO POLECAMY (w cenie 15 zł/os) :
- Deser lodowy z owocami, bitą śmietaną i polewą czekoladową
- Panna cotta w polewie truskawkowej
- Mus brzoskwiniowy z bitą śmietaną
Napoje zimne: soki owocowe, woda z cytryną – dodatkowo 20 zł/ osoba ( bez ograniczeń)
Soki owocowe, napoje gazowane (coca-cola, fanta, sprite) – dodatkowo 25 zł/ osoba (bez ograniczeń)
Przy wniesieniu napoi własnych - opłata 10 zł/ osoba - woda z cytryną w cenie bez ograniczeń
* ( obsługa zajmuje się przyniesionymi napojami, soki przelewamy do dzbanków/ karafek, lód nie jest wliczony w cenę ).
Alkohol można przynieść do restauracji własny - nie pobieramy osobnej opłaty korkowej - wliczona jest ona w cenę napoi / wody z cytryną.
W powyższą cenę nie jest wliczony alkohol, tort okolicznościowy, owoce ( patera owoców dodatkowo płatna- 45 zł )
* Szampan na powitanie nie jest wliczony w cenę uroczystości.
Cena zawiera:
- Indywidualną aranżację kolorystyczną obrusów, serwetek oraz świeczek.
- Sprzęt grający do Państwa dyspozycji.
Przewidywany czas trwania uroczystości ok. 7 godzin.
MENU DO POBRANIA W PDF. - Menu-okolicznosciowe-z-kolacja-2023.pdf
Do uroczystości, które odbywają się w dni świąteczne (Boże Narodzenie, Wielkanoc i inne.) doliczane jest 10 - 15% ceny wyjściowej.
W przypadku chęci zarezerwowania terminu i informacji o jego dostępności prosimy o kontakt pod numerem telefonu: 669 050 618 lub mailowo Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.
* Przy rezerwacji terminu na uroczystość obowiązuje opłata w kwocie 300 zł.