Menu okolicznościowe - z kolacją

 

Toast:

szampan na powitanie *

Jedna zupa do wyboru:

  • Rosół z makaronem
  • Krem z pomidorów z grzankami
  • Krem z białych warzyw z grzankami
  • Krem brokułowy z lanymi kluskami

Mięsa serwowane na paterach 2,5 porcji na osobę ( do wyboru 4 rodzaje):

  • Kotlet de’volaile z masłem
  • Roladka drobiowa ze szpinakiem w sosie śmietanowym
  • Rolada drobiowa ze szpinakiem w cieście francuskim
  • Zraz wieprzowy w sosie własnym
  • Pieczeń z karkówki ze śliwką
  • Pieczeń z karkówki w sosie
  • Potrawka z kurczaka
  • Panierowana roladka drobiowa z suszonymi pomidorami i serem
  • Rogal schabowy z pieczarkami
  • Kotlet schabowy z cebulką

 

Dodatki 2 porcje na osobę (3 rodzaje do wyboru):

 

  • Ziemniaki z koperkiem
  • Ziemniaki zapiekane
  • Kluski śląskie
  • Frytki
  • Kulki ziemniaczane

Surówki/sałatki ( 3 rodzaje do wyboru):

  • Buraczki
  • Surówka z kapusty czerwonej
  • Warzywa gotowane (brokuł, kalafior, marchewka)
  • Kapusta czerwona gotowana
  • Surówka z białej kapusty
  • Surówka z kapusty pekińskiej
  • Marchewka z groszkiem

 

Bufet kawowy dostępny przez cały czas trwania uroczystości :

 

  • Kawa (mleko, cukier)
  • Herbata – czarna, zielona, owocowa (cukier,cytryna)

Ciasto 1,5 porcji na osobę do wyboru ( 3 rodzaje):

  • Sernik, jabłecznik, biszkopt z galaretką, ciasto czekoladowe, WZ, fale dunaju, pleśniak i inne. (cena może się różnić w zależności od wyboru ciast)

 

Zimne zakąski – 2,5 porcji na osobę ( max. 5 rodzajów):

  • Tatar wołowy
  • Karkówka z chrzanem i żurawiną
  • Tortille z kurczakiem i warzywami  lub  z samymi warzywami 
  • Pstrąg w galarecie
  • Ryba po grecku
  • Schab w galarecie
  • Galaretki drobiowe
  • Sałatka gyros
  • Sałatka francuska lub  sałatka grecka
  • Klasyczna sałatka jarzynowa
  • Sałatka jarzynowa zawinięta w szynkę
  • Klopsiki w zalewie octowej
  • Łosoś zawijany z twarożkiem
  • Szparagi w szynce

Pieczywo, masło

Dania na ciepło do kolacji :

  • Barszcz czerwony z pasztecikiem
  • Bouef strogonow z bagietką
  • Żurek staropolski z jajkiem
  • Flaki wołowe
  • Zupa węgierska na ostro
  • Bigos staropolski
  • Kiełbasa biała parzona z chrzanem i musztardą

Cena za osobę – 150 zł brutto (VAT 8%)

DODATKOWO POLECAMY (w cenie 15 zł/os) :

  • Deser lodowy z owocami, bitą śmietaną i polewą czekoladową
  • Panna cotta w polewie truskawkowej
  • Mus brzoskwiniowy z bitą śmietaną

 

Napoje zimne: soki owocowe, woda z cytryną – dodatkowo 20 zł/ osoba ( bez ograniczeń)

Soki owocowe, napoje gazowane (coca-cola, fanta, sprite) – dodatkowo 25 zł/ osoba (bez ograniczeń)

 

Przy wniesieniu napoi własnych - opłata 10 zł/ osoba - woda z cytryną w cenie bez ograniczeń  

* ( obsługa zajmuje się przyniesionymi napojami, soki przelewamy do dzbanków/ karafek, lód nie jest wliczony w cenę ).

 Alkohol można przynieść do restauracji własny - nie pobieramy osobnej opłaty korkowej - wliczona jest ona w cenę napoi / wody z cytryną.  

 

W powyższą cenę nie jest wliczony alkohol, tort okolicznościowy, owoce ( patera owoców  dodatkowo płatna-  45 zł )

* Szampan na powitanie nie jest wliczony w cenę uroczystości. 

Cena zawiera:

  • Indywidualną aranżację kolorystyczną obrusów, serwetek oraz świeczek.
  • Sprzęt grający do Państwa dyspozycji.

Przewidywany czas trwania uroczystości ok. 7 godzin.

 

MENU DO POBRANIA W PDF. -       Menu-okolicznosciowe-z-kolacja-2023.pdf

 

 Do uroczystości, które odbywają się w dni świąteczne (Boże Narodzenie, Wielkanoc i inne.)  doliczane jest 10 - 15% ceny wyjściowej. 

W przypadku chęci zarezerwowania terminu i informacji o jego dostępności  prosimy o kontakt pod numerem telefonu: 669 050 618 lub mailowo Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.

 * Przy rezerwacji terminu na uroczystość obowiązuje opłata w kwocie 300 zł.

 

 

W celu zapewnienia maksymalnej wygody użytkowników przy korzystaniu z witryny ta strona stosuje pliki cookies.
Kliknij "Zgadzam się", aby ta informacja nie wyświetlała się więcej.