Menu okolicznościowe – z kolacją
Szampan na powitanie*
Jedna zupa do wyboru:
- Rosół z makaronem
- Krem z pomidorów z grzankami
- Krem z białych warzyw z grzankami
- Krem brokułowy z grzankami
Mięsa serwowane na paterach 2,5 porcji na osobę ( do wyboru 4 rodzaje):
- Kotlet de’volaile z masłem
- Roladka drobiowa ze szpinakiem w sosie śmietanowym
- Roladka drobiowa ze szpinakiem w cieście francuskim
- Polędwiczki z kurczaka w sosie śmietanowo-koperkowym
- Zraz wieprzowy w sosie własnym
- Potrawka z kurczaka w białym sosie
- Pieczeń z karkówki w ziołach
- Roladka z kurczaka zawinięta z suszonymi pomidorami i serem (panierowana)
- Pieczeń z karkówki z nutą pomarańczy
- Kotlet schabowy z cebulką
- Rogal schabowy z pieczarkami
Dodatki 2 porcje na osobę (3 rodzaje do wyboru):
- Ziemniaki z koperkiem
- Ziemniaki zapiekane
- Kluski śląskie
- Frytki, kulki ziemniaczane
Surówki ( 3 rodzaje do wyboru):
- Buraczki
- Warzywa gotowane (brokuł, kalafior, marchewka)
- Kapusta czerwona gotowana
- Surówka z białej kapusty
- Surówka z kapusty pekińskiej
- Surówka z kapusty kiszonej
- Marchewka z groszkiem
Bufet kawowy dostępny przez cały czas trwania uroczystości :
- Kawa (mleko, cukier) – możliwość korzystania z ekspresu podczas uroczystości
- Herbata – czarna, zielona, owocowa (cukier, cytryna)
Ciasto 1,5 porcje na osobę do wyboru: ( 3 rodzaje)
- Sernik, jabłecznik, śmietanowiec ( z galaretką), ciasto czekoladowe, WZ, pleśniak
– DODATKOWO POLECAMY DESER (dodatkowo płatny – w cenie 18 zł/os) :
- Deser lodowy z owocami, bitą śmietaną i polewą czekoladową
- Panna cotta w polewie truskawkowej
- Mus brzoskwiniowy z bitą śmietaną
Zimne zakąski – 2,5 porcji na osobę ( max. 5 rodzajów):
- Tatar wołowy
- Karkówka z chrzanem i żurawiną
- Tortille z kurczakiem i warzywami lub samymi warzywami
- Rolada z kurczaka ze szpinakiem i serem feta
- Pstrąg w galarecie
- Ryba po grecku
- Galaretki drobiowe
- Schab w galarecie
- Sałatka gyros
- Sałatka Cezar
- Sałatka francuska
- Sałatka grecka
- Klasyczna sałatka jarzynowa
- Sałatka jarzynowa zawinięta w szynkę ( szynka po rusku)
- Wytrawna babeczka z serkiem śmietankowym wędzonym łososiem
- Szparagi w szynce
Pieczywo, masło
Dania na ciepło do kolacji ( jedno danie) :
- Barszcz czerwony z pasztecikiem
- Bouef strogonow z bagietką
- Żurek staropolski z jajkiem
- Zupa węgierska na ostro
- Bigos staropolski
- Kiełbasa biała parzona z chrzanem i musztardą
Cena za osobę – ok. 180 zł brutto ( w tym VAT 8 % )
- Powyższa cena nie obejmuje szampana na powitanie oraz deseru wymienionego w treści menu
Napoje zimne:
- Napoje niegazowane: soki owocowe, woda z cytryną – dodatkowo 25 zł/ osoba ( bez ograniczeń)
- Soki owocowe, napoje gazowane (coca-cola, fanta, sprite) – dodatkowo 32 zł/ osoba (bez ograniczeń)
- Przy wniesieniu napoi własnych – opłata 10 zł/ osoba – woda z cytryną w cenie od restauracji bez ograniczeń
* ( obsługa zajmuje się przyniesionymi napojami, soki przelewamy do dzbanków/ karafek, lód nie jest wliczony w cenę ).
Owoce :
- Patera owoców dodatkowo płatna – 65 zł / sztuka)
W powyższą cenę nie jest wliczony alkohol, tort okolicznościowy oraz dekoracja sali.
- Na zarezerwowaną uroczystość można przynieść alkohol własny.
Cena zawiera:
- Indywidualną aranżację kolorystyczną obrusów, serwetek oraz świeczek.
- Sprzęt grający do Państwa dyspozycji.
- Przewidywany czas trwania uroczystości 7h
* możliwość przedłużenia czasu trwania uroczystości – koszt: 250 zł/ 1 h dłużej
Godzina rozpoczęcia uroczystości jest ustalana przy rezerwacji terminu według Państwa oczekiwań.
- W momencie rezerwacji wskazanego terminu obowiązuje opłata na poczet uroczystości w kwocie minimum 400 zł.
Opłata jest formą zadatku i nie podlega zwrotowi w sytuacji rezygnacji lub zmiany terminu uroczystości z przyczyn niezależnych od restauracji.
MENU DO POBRANIA : →Menu okolicznościowe z kolacją pdf.