Menu okolicznościowe - bez kolacji
Toast:
Szampan na powitanie
Jedna zupa do wyboru:
- Rosół z makaronem
- Krem z pomidorów z grzankami
- Krem z białych warzyw
- Krem szparagowy z lanymi kluskami
- Krem brokułowy z lanymi kluskami
Mięsa serwowane na paterach 2,5 porcji na osobę ( do wyboru 4 rodzaje):
- Kotlet de’volaile z masłem
- Roladka drobiowa ze szpinakiem w sosie śmietanowym
- Zraz wieprzowy w sosie własnym
- Polędwiczki wieprzowe w sosie kurkowym
- Pieczeń z karkówki ze śliwką
- Roladka drobiowa z serem i suszonymi pomidorami
- Kotlet schabowy z cebulką
- Sznycel wiedeński
Dodatki 2 porcje na osobę (3 rodzaje do wyboru):
- Ziemniaki z koperkiem
- Kluski śląskie/kluski kładzione, frytki
Surówki/sałatki
- Buraczki, warzywa gotowane (brokuł, kalafior, marchewka), kapusta czerwona gotowana, surówka z białej kapusty, surówka z kapusty pekińskiej, marchewka z groszkiem
Bufet kawowy dostępny przez cały czas trwania uroczytości:
- Kawa (mleko, cukier)
- Herbata – czarna, zielona, owocowa (cukier,cytryna)
Ciasto 2 porcje na osobę do wyboru
- sernik, jabłecznik, z galaretką, ciasto czekoladowe, ciasto jogurtowe
lub deser:
- Deser lodowy z bitą śmietaną , polewą i owocami
- Panna cotta w polewie truskawkowej
- Szarlotka z bitą śmietaną i malinami
Napoje: soki owocowe niegazowane, woda z cytryną
Cena za 1 osobę – 75zł
W powyższą cenę nie jest wliczony alkohol, tort okolicznościowy, owoce.
Przewidywany czas trwania uroczystości 3 - 4 godziny