Menu okolicznościowe - przyjęcie weselne

Toast:

Szampan na powitanie

Jedna zupa do wyboru:

  • Rosół z makaronem
  • Krem z pomidorów z grzankami
  • Krem z białych warzyw z grzankami
  • Krem brokułowy z grzankami

Mięsa serwowane na paterach 3,0 porcje na osobę ( do wyboru 4-5 rodzai):

  • Kotlet de’volaile z masłem
  • Roladka drobiowa ze szpinakiem w sosie śmietanowym
  • Zraz wieprzowy w sosie własnym
  • Kaczka faszerowana
  • Pieczeń z karkówki ze śliwką
  • Pieczeń z karkówki w sosie
  • Kaczka faszerowana
  • Panierowana roladka drobiowa z serem i suszonymi pomidorami
  • Rogal schabowy z pieczarkami

 

Dodatki 2 porcje na osobę (3 rodzaje do wyboru):

 

  • Ziemniaki z koperkiem
  • Ziemniaki zapiekane
  • Kluski śląskie
  • Frytki,
  • Kulki ziemniaczane

 

Surówki/sałatki (3 rodzaje do wyboru):

 

  • Buraczki
  • Warzywa gotowane (brokuł, kalafior, marchewka)
  • Kapusta czerwona gotowana
  • Surówka z białej kapusty
  • Surówka z kapusty pekińskiej
  • Marchewka z groszkiem

 

Bufet kawowy dostępny przez cały czas trwania uroczystości :

 

  • Kawa (mleko, cukier)
  • Herbata – czarna, zielona, owocowa (cukier,cytryna)

 

Ciasto 2,0 porcje/ osoba:

  • Sernik, jabłecznik, biszkopt z galaretką, ciasto czekoladowe, WZ i inne. ( cena może być wyższa w zależności od wyboru ciast)

 

Zimne zakąski – 3,5 porcji na osobę ( max. 6-7 rodzajów):

 

  • Tatar wołowy
  • Karkówka z chrzanem i żurawiną
  • Pstrąg w galarecie
  • Schab w galarecie
  • Galaretki drobiowe
  • Klopsiki w zalewie octowej
  • Sałatka gyros
  • Klasyczna sałatka jarzynowa/ sałatka francuska/ sałatka grecka
  • Sałatka jarzynowa zawinięta w szynkę
  • Łosoś zawijany z twarożkiem
  • Szparagi w szynce
  • Tortilla z kurczakiem i warzywami

Pieczywo, masło

Atrakcja wieczoru dodatkowo płatna:

Płonąca szynka wydawana z dodatkami

lub

Gulasz wieprzowy podawany z kaszą

Dania na ciepło do kolacji (do wyboru jedno) :

  • Barszcz czerwony z pasztecikiem
  • Bouef strogonow z bagietką
  • Żurek staropolski z jajkiem
  • Flaki wołowe
  • Zupa węgierska
  • Bigos staropolski
  • Kiełbasa biała parzona z chrzanem i musztardą

 

Cena za osobę – od 200 zł brutto (VAT 8%)

 

  • Cena uzależniona jest od wyboru menu i terminu uroczystości.

 

Opłata korkowa niezależnie od ilości wniesionych alkoholi 7zł/ osoba dorosła.

 

Napoje zimne: soki owocowe, woda z cytryną dodatkowo - 27 zł/ bez ograniczeń przez cały czas trwania uroczystości

*Przy wniesieniu własnych napojów -opłata za wodę z cytryną bez ograniczeń  - 15 zł/osoba ( napoje przynoszone są wcześniej chłodzone przez nas, soki przelewane do karafek i podawane na stół, napoi gazowanych nie przelewamy)

 

W powyższą cenę nie jest wliczony alkohol, tort okolicznościowy, owoce ( dodatkowo płatne - patera 45 zł )

Cena zawiera:

  • Indywidualną aranżację kolorystyczną obrusów, serwetek oraz świeczek.
  • Sprzęt grający do Państwa dyspozycji na czas trwania uroczystości : ok. 9-10 godzin

 

 

Dodatkowo polecamy :

 

STÓŁ WIEJSKI STAROPOLSKI

(w cenie 22 zł/osoba –  od 20 osób)

W naszej ofercie stołu wiejskiego znajduje się:

  • szynka gotowana
  • kiełbasa wiejska,
  • kiełbasa myśliwska,
  • boczek wędzony (cienkie plastry)
  • salceson,
  • kaszanka,
  • pasztet wiejski,
  • smalec wiejski w kamionce,
  • ogórki kiszone,
  • chleb wiejski (2 rodzaje),
  • tradycyjna sałatka z ziemniaka

 

MENU DO POBRANIA PDF - Przyjęcie weselne 2023r.

 

*Zastrzegamy sobie prawo do zmiany ceny w wysokości 10% przy ustaleniach danego terminu.

* Przy rezerwacji terminu na uroczystość obowiązuje opłata w kwocie 500 zł.

 

W celu zapewnienia maksymalnej wygody użytkowników przy korzystaniu z witryny ta strona stosuje pliki cookies.
Kliknij "Zgadzam się", aby ta informacja nie wyświetlała się więcej.