Menu okolicznościowe – z kolacją
Toast:
Szampan na powitanie
Jedna zupa do wyboru:
- Rosół z makaronem
- Krem z pomidorów z grzankami
- Krem z białych warzyw z grzankami
- Krem brokułowy z grzankami
Mięsa serwowane na paterach 3,0 porcje na osobę ( do wyboru 4-5 rodzai):
- Kotlet de’volaile z masłem
- Roladka drobiowa ze szpinakiem w sosie śmietanowym
- Zraz wieprzowy w sosie własnym
- Kaczka faszerowana
- Pieczeń z karkówki ze śliwką
- Pieczeń z karkówki w sosie
- Kaczka faszerowana
- Panierowana roladka drobiowa z serem i suszonymi pomidorami
- Rogal schabowy z pieczarkami
Dodatki 2 porcje na osobę (3 rodzaje do wyboru):
- Ziemniaki z koperkiem
- Ziemniaki zapiekane
- Kluski śląskie
- Frytki,
- Kulki ziemniaczane
Surówki/sałatki (3 rodzaje do wyboru):
- Buraczki
- Warzywa gotowane (brokuł, kalafior, marchewka)
- Kapusta czerwona gotowana
- Surówka z białej kapusty
- Surówka z kapusty pekińskiej
- Marchewka z groszkiem
Bufet kawowy dostępny przez cały czas trwania uroczystości :
- Kawa (mleko, cukier) ( ekspres do kawy dostępny dla gości podczas trwania uroczystości)
- Herbata – czarna, zielona, owocowa (cukier,cytryna)
Ciasto 2,0 porcje/ osoba:
- Sernik, jabłecznik, biszkopt z galaretką, ciasto czekoladowe, WZ i inne. ( cena może być wyższa w zależności od wyboru ciast)
Zimne zakąski – 3,5 porcji na osobę ( max. 6-7 rodzajów):
- Tatar wołowy
- Karkówka z chrzanem i żurawiną
- Pstrąg w galarecie
- Schab w galarecie
- Galaretki drobiowe
- Klopsiki w zalewie octowej
- Sałatka gyros
- Klasyczna sałatka jarzynowa/ sałatka francuska/ sałatka grecka
- Sałatka jarzynowa zawinięta w szynkę
- Łosoś zawijany z twarożkiem
- Szparagi w szynce
- Tortilla z kurczakiem i warzywami
Pieczywo, masło
Atrakcja wieczoru dodatkowo płatna:
Płonąca szynka wydawana z dodatkami
lub
Gulasz wieprzowy podawany z kaszą
Dania na ciepło do kolacji (do wyboru jedno) :
- Barszcz czerwony z pasztecikiem
- Bouef strogonow z bagietką
- Żurek staropolski z jajkiem
- Flaki wołowe
- Zupa węgierska
- Bigos staropolski
- Kiełbasa biała parzona z chrzanem i musztardą
Cena za osobę – od 240 zł /osoba brutto (VAT 8%)
- Cena uzależniona jest od wyboru menu i terminu uroczystości.
Opłata korkowa niezależnie od ilości wniesionych alkoholi 9zł/ osoba dorosła.
Napoje zimne: soki owocowe, woda z cytryną dodatkowo – 38 zł/ bez ograniczeń przez cały czas trwania uroczystości
*Przy wniesieniu własnych napojów -opłata za wodę z cytryną bez ograniczeń – 20 zł/osoba ( napoje przynoszone są wcześniej chłodzone przez nas, soki przelewane do karafek i podawane na stół, napoi gazowanych nie przelewamy)
W powyższą cenę nie jest wliczony alkohol, tort okolicznościowy, owoce ( dodatkowo płatne – patera 65 zł )
Cena zawiera:
- Indywidualną aranżację kolorystyczną obrusów, serwetek oraz świeczek.
- Sprzęt grający do Państwa dyspozycji na czas trwania uroczystości : ok. 10 godzin
Dodatkowo polecamy :
STÓŁ WIEJSKI STAROPOLSKI
(w cenie 35 zł/osoba – od 20 osób)
W naszej ofercie stołu wiejskiego znajduje się:
- szynka gotowana
- kiełbasa wiejska,
- kiełbasa myśliwska,
- boczek wędzony (cienkie plastry)
- salceson,
- kaszanka,
- pasztet wiejski,
- smalec wiejski w kamionce,
- ogórki kiszone,
- chleb wiejski (2 rodzaje),
- tradycyjna sałatka z ziemniaki
*Zastrzegamy sobie prawo do zmiany ceny w wysokości do 10% przy ustaleniach danego terminu.
- W momencie rezerwacji wskazanego terminu obowiązuje opłata na poczet uroczystości w kwocie minimum 500 zł.
Opłata jest formą zadatku i nie podlega zwrotowi w sytuacji rezygnacji lub zmiany terminu uroczystości z przyczyn niezależnych od restauracji.